Wednesday, March 26, 2008

Hit Tail - odlična alatka za webmajstore

Imate sajt i želite da mu poboljšate posetu na prirodan način? Odgovor je Hit Tail. Hit Tail je nezaobilazna alatka za webmajstore. Hit Tail vam otkriva, u realnom vremenu, ključne reči skrivene u repu (engleski, Long Tail) vaših prirodnih rezultata pretrage. Osim toga, nakon nekog vremena, kada se nakupe podaci, dobijate i celovitu predstavu kako izgleda morfologija specifičnog Long Tail-a vašeg sajta ili bloga.

Hit Tail je pre svega usmeren na male i srednje sajtove koji žele da intenziviraju posetu, a u isto vreme ne žele da potroše previše vremena na istraživanje ili previše novca na PPC kampanje. Nakon instaliranja java script koda na sve stranice vašeg sajta ili bloga (kod dobijete pri registraciji), HitTail.com analizira posetu u realnom vremenu, dajući vam sugestije za pisanje budućih članaka.

U svakom trenutku možete videti sa kog je sajta ili pretraživača neko posetio vaš sajt, koje je ključne reči koristio da bi vas našao i koje su potencijalno nove ključne reči ili njihove kombinacije. Na ove nove kombinacije biste onda mogli da se fokusirate, pišući vaše buduće tekstove.

Hit Tail je besplatna alatka za sajtove koji imaju do 100 000 jedinstvenih poseta mesečno. Da bi Hit Tail bio zaista efikasan, neophodno je da imate već izgrađen sajt određene veličine, recimo sa barem pedesetak indeksiranih stranica.


Hit Tail će se lepo kombinovati i sa servisima iz domena "teške artiljerije", kao što je na primer Google Analytics. Preporučujem korišćenje baš ove kombijacije jer su informacije koje dobijate na ovaj način u velikoj meri komplementarne.

No comments: